Uge sex på FVGH

Information om Financial Sextorsion og snak om samtykke

I uge 6 har FVGH haft fokus på seksualundervisning i 1.g. Der er bl.a. blevet bygget scener om samtykke i LEGO.

Forløbet er faktisk skudt i gang allerede ved skoleårets start, da alle, både lærere og elever, havde besøg af Gabriela fra UngMod i Halsnæs. Hun holdt oplæg om bla. samtykke, kønskranse og porno. Dette følges, i uge 6, op af, at alle 1.g´ere, har haft et biologi-modul med seksualundervisning og enten et samfundsfags- eller et psykologi-modul med samme fokus.

Onsdag d. 7/2 lavede Politiets Online Patrulje (POP) et Facebook-event om Financial Sextorsion hvor (primært) unge mænd snydes til at sende nøgenbilleder/billeder af sig selv i seksuelle situationer til kriminelle, i den tro, at det er en pige de skriver med. Dette kan ende i pengeafpresning, hvor man tvinges til at betale imod at billederne ikke offentliggøres.

Politiet opfordrer til at man kontakter dem, hvis man er havnet i en sådan sextorsion-situation. Man kan henvende sig til Politiets Online patrulje på: https://www.facebook.com/onlinepatrulje/ og hos Red Barnet https://sletdet.redbarnet.dk/ og BørneTelefonen https://bornetelefonen.dk/ kan man altid henvende sig, hvis man er i en situation, hvor man er blevet narret til at udlevere billeder og herefter truet med afpresning.

Hvis du er i en sådan situation, skal du vide, at du ikke er alene. Der er rigtig mange, der oplever det og desværre er der flere og flere! Vær ærlig omkring det: Du har intet gjort forkert, du er blevet snydt og udnyttet og der er hjælp at hente. Det kan være rigtig godt at snakke åbent med dine forældre - og vi håber at rigtig mange forældre også vil se den vedhæftede video, så de kan blive oplyst omkring dette fænomen. Kulturen omkring billeddeling og brug af de sociale medier har ændret sig meget og mange forældre er måske ikke klar over hvad deres unge gennemlever, fordi man synes det er pinligt.

SE VIDEOEN HER